Ga naar hoofdinhoud

Van kinderwens naar jong ouderschap

De 1000 dagen reis

De eerste 1000 dagen van een kind vormen de basis voor een kansrijke start. Deze dagen beginnen al ruim voor de zwangerschap met een uitgesproken kinderwens, en eindigen ongeveer 2 jaar na de geboorte van een kind. Om ouders in iedere fase of situatie zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben wij samen met zorgprofessionals verschillende apps ontwikkeld. Alle apps zijn gebaseerd op vertrouwde Clinicards technologie. Het biedt daarmee een compleet digitaal portfolio voor koppels van nu op weg naar jong ouderschap.

Jullie eerste stap naar ouderschap.

Het begint vaak bij een uitgesproken wens om samen een baby te krijgen. De KinderWens App helpt koppels zich voor te bereiden op mogelijke zwangerschap met ondermeer leefstijladviezen.

Stap voor stap door de zwangerschap.

Naar het idee van het Slingeland Ziekenhuis ontwikkeld met Clinicards technologie en daarmee klaar voor een lange toekomst.

Met ZwApp+ heeft de zwangere letterlijk haar zwangerschap in de hand. Via de app ontvangen zwangeren volgens een vooraf ingericht zorgpad deskundige en persoonlijke informatie die past bij het moment van de zwangerschap. Behalve het zorgpad fysiologie kunnen nog 6 andere zorgpaden worden ingericht. De zorgpaden en de uitgebreide bibliotheek zijn opgesteld door zorgverleners in de regio (VSV) en zijn zoveel mogelijk gebaseerd op de richtlijnen van de NVOG en KNOV.

Zwangeren kunnen daarnaast zelf eenvoudig bloeddruk, gewicht en stemming bijhouden, inzien in grafieken, en delen. Ook kunnen foto’s en eigen notities worden toegevoegd. Het dagboek van de zwangerschap kan worden opgeslagen als persoonlijk naslagwerk. Hoe de zwangere graag wil bevallen, kan worden ingevuld in het geboorteplan. Dit geboorteplan kan worden gedeeld.

Clinicards in de complexe geboortezorg.

Bij zwangerschap is het belangrijk dat de zwangere de juiste informatie op het juiste moment krijgt. Gebaseerd op onze ‘ZwApp’, de meest gebruikte zwangerschaps-app in Nederland, is Clinicards gebruikt om een Pro versie te ontwikkelen. In deze versie worden complexe zwangerschappen (bijvoorbeeld hypertensie) op afstand door verloskundigen en gynaecologen gemonitord en gecoacht voor de juiste behandeling.

De medische content is geschreven door het Slingeland ziekenhuis en kan overgenomen worden.

Brengt neonatale zorg dichtbij.

NeoZorg is een digitaal platform gebaseerd op Clinicards dat ouders van pasgeborenen op de afdeling neonatologie voorziet van deskundige en praktische informatie uit het eigen ziekenhuis, en hen verder betrekt bij de zorg en ontwikkeling van hun kind. Het ondersteunt de ideeën van Family Integrated Care waarbij hechting met het kind, keuzevrijheid en verantwoordelijkheid van ouders voorop staan. Behalve zeer uitgebreide deskundige informatie, biedt het een handige dagboekfunctie voor ouders om de ontwikkeling van hun kind zelf bij te houden, en ontvangen ouders foto’s en berichten van de afdeling op het moment dat ze even niet in het ziekenhuis kunnen zijn. Data en berichten met foto’s kunnen naar wens worden gedeeld met familie en vrienden. Dat brengt neonatale zorg dichtbij.

Care4Neo (voorheen Vereniging Ouders van Couveusekinderen) is bij de eerste ontwikkeling betrokken geweest en is erg blij met de app.

Voor nog meer info ga naar neozorg.info

Versterk jezelf.
Versterk elkaar.

Het verdriet om jullie verloren baby is eindeloos groot. Veel van jullie gezins-, en toekomstdromen zijn daarmee plotseling veranderd. Bij de verwerking van het verlies en om de toekomst met nieuwe ogen te bekijken, kunnen jullie wel hulp gebruiken.

Loss is een app die jezelf en anderen versterkt na het verlies van een baby bij een miskraam, tijdens de zwangerschap, rond de geboorte of kort daarna. Het biedt inzicht, informatie en steun in deze verdrietige tijd.

Voor nog meer info ga naar loss-app.info

Voor een goede ontwikkeling.

Het eerste jaar verandert je baby heel veel. De NaZorg app die wordt ontwikkeld, helpt je met veel informatie over jezelf en de ontwikkeling van je baby. Je kan bijvoorbeeld bijhouden wat je baby al wel of niet kan.

De NaZorg app is momenteel nog in ontwikkeling. Wil je een bericht ontvangen wanneer deze beschikbaar is? Schrijf je dan hier in

Back To Top