Ga naar hoofdinhoud

Samen
zorgen.

Voor haar.

Clinicards is het digitale zorgplatform om patiënten
te monitoren, informeren en coachen.

Monitoring na longembolie

Erasmus MC wil patiënten die farmacotherapeutisch zijn behandeld voor longembolie 90 dagen lang in de thuissituatie verder observeren. In de eerste 17 dagen vindt dagelijks op een vast tijdstip een meting plaats. Patiënten maken hiervoor gebruik van een sensor (CheckmePro) waarmee saturatie en hartslag wordt gemeten. De sensor is direct gekoppeld aan de betreffende Clinicards. Ook worden de activiteiten (stappen) gemeten en kunnen patiënten de mate van dyspneu (kortademigheid) en pijn op de borst vastleggen.

Na de 17 dagen volstaat het om 1 keer per week een meting te doen. Daarnaast heeft de patiënt de mogelijkheid om de mate en moment van kortademigheid en pijn te registreren.
Gedurende de hele observatieperiode wordt de patient uiteraard voorzien van relevante informatie op het juiste moment.

HealthCards:

Saturatie

Dyspneu (kortademigheid)

Hartslag

Activiteiten

Pijn op de borst

ProMuscle

Leefstijl-programma voor ouderen

Als je ouder wordt neemt de spierkracht fors af. Wageningen Universiteit heeft daarom ProMuscle gestart. Het doel van het leefstijlprogramma is om de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen te verbeteren waardoor ze mogelijk langer thuis kunnen blijven wonen.

Het programma combineert progressieve krachttraining met eiwitrijke voeding. Met Clinicards wordt door de ouderen (tussen 65-93 jaar) het gebruik van eiwitten tijdens de verschillende maaltijdmomenten vastgelegd, de hoeveelheid oefeningen en het verloop daarvan.

Het leefstijlprogramma is succesvol verlopen en deelnemende ouderen geven aan zich sterker te voelen doordat hun lichamelijke functioneren is verbeterd.

HealthCards:

Eiwitinname per maaltijdmoment

Oefeningen

Back To Top