skip to Main Content

Clinicards. Voorbij medische apps

Traditioneel houdt een medische app -afhankelijk van de indicatie- een aantal relevante klinische gegevens van de patiënt bij, zoals bloeddruk, hartslag, activiteit, etc. De functionaliteiten om deze gegevens te verzamelen zitten ‘vast’ in de betreffende app.

Met Clinicards pakken we dit anders aan. Een Clinicard is een losse digitale ‘kaart’ die precies één zo’n klinische variabele meet. Vervolgens kunnen deze ‘kaarten’ naar gelang de medische conditie van de individuele patiënt flexibel worden gecombineerd door ze aan- of uit te zetten in de app van die patiënt.

Co-creatie

Alle Clinicards zijn samen ontwikkeld met een team van kennisexperts op het relevante klinische gebied. Denk hierbij aan zorgprofessionals en patiënten (groepen). Er komt geen enkele Clinicard online zonder goedkeuring van een professional.

Interoperabel

Medische data uitwisseling begint met het spreken van één taal. Clinicards worden ontwikkeld op basis van Zorg Informatie Bouwstenen (ZIB, of Detailed Clinical Models) die de standaard HL7-FHIR gebruiken.

Compliance

Het gehele Clinicards-platform zal CE-gecertificeerd zijn. Daarnaast is Synappz als organisatie NEN7510, ISO27001 en ISO9001 gecertificeerd.

Connectiviteit

Indien mogelijk wordt er gebruik gemaakt van sensoren en wearables om zodoende de input van gegevens door de patiënt te vereenvoudigen.

Inzichten

Van een gepersonaliseerde bibliotheek met alleen relevante artikelen tot aan persoonlijke notificaties en grafieken met resultaten, het platform zorgt voor de patiënt voor de juiste inzichten op het juiste moment.

Delen

Unieke ‘Designed for Privacy’ raamwerk waarbij de patiënt bepaalt met wie de gegevens (op Clinicard-niveau) gedeeld worden.

Back To Top