skip to Main Content

met

cc_corona_logo

Nederland, België, en een groot deel van de wereld gaat gebukt onder de gevolgen van het coronavirus. Onze gezondheidszorg wordt momenteel zwaar belast met ernstige gevolgen.

Zorg op afstand, de juiste informatie en het begeleiden van patiënten eventueel middels beeldbellen is cruciaal om het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende vraag in de zorg. Speciaal hiervoor is Clinicards Corona ontwikkeld. Gebaseerd op ons vertrouwde platform Clinicards bestaat Clinicards Corona uit een mobiele app waarmee je symptomen typerend voor corona kunt bijhouden, inzicht krijgt in het verloop ervan en je op de hoogte kan blijven met betrouwbare informatie. En dat alles in de palm van je hand.

Maar er is meer. Aangesloten zorginstellingen kunnen na toestemming jouw data inzien. En als er aanleiding voor is met je beeldbellen. Dat is zorg op afstand. Daarom zijn zorginstellingen ook zo enthousiast over deze oplossing.

Daarnaast kan je vrijwillig jouw data anoniem beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek naar het verloop van corona. Zie #doneerjouwdatavoorcorona.

Na het downloaden van Clinicards Corona kun je een eigen account aanmaken, of deze ingeven indien je bent uitgenodigd door een zorginstelling. Na het invullen van een aantal relevante vragen is de app klaar voor gebruik.

Let op, Clinicards Corona is een hulpmiddel om je symptomen bij te houden. Op geen enkele wijze stelt deze app een diagnose of laat je weten dat je corona hebt. Bij klachten en/of twijfel raden wij aan te allen tijde je zorgverlener te contacteren. Gegevens die je hebt ingevoerd in de app kunnen dan helpen inzicht te krijgen in het verloop van je symptomen.

Na het downloaden van Clinicards Corona maak je een account aan met e-mailadres. Via e-mail ontvang je een code ter bevestiging. De profielvragen en postcode zijn ter ondersteuning van zorgverleners.

Clinicards Corona is dan klaar voor gebruik.

Houd gemakkelijk symptomen bij.

Met de app kun je eenvoudig veel voorkomende symptomen bijhouden zoals hoesten, temperatuur, verkoudheid, pijn, vermoeidheid en kortademigheid. Alle metingen die je hebt ingevoerd worden direct zichtbaar in de inzichten en tijdlijn. Zo krijg je een goed beeld hoe de ontwikkeling per symptoom is.

Alles chronologisch bij elkaar in een tijdlijn.

Je tijdlijn in de app is gevuld met alle gegevens die je ingevuld hebt, dag voor dag. Bijvoorbeeld je temperatuur, hoeveel je gehoest hebt, je verkoudheid, enzovoort. Zo zie je in één oogopslag de gebeurtenissen van de afgelopen periode. Maar dat is nog niet alles. De tijdlijn laat ook zien welke metingen je nog moet doen en ondersteunt je met korte berichten in de komende periode. Makkelijk, dan weet je wat je te wachten staat.

Begrijpen wat er gebeurt door inzichten.

Alle metingen die je hebt ingevoerd komen samen op één plek in Clinicards Corona. De ontwikkelingen van de metingen zie je weergegeven in overzichtelijke grafieken. Kijk daarbij ook vooral naar het verloop en de trend. Bij verandering kun je besluiten om vaker te gaan meten. Neem bij twijfel altijd contact op met je arts.

Altijd de laatste informatie bij de hand.

Op dit moment wordt veel (onzin) geschreven over het coronavirus en de dagelijkse gevolgen daarvan. Wij kiezen ondermeer voor de laatste informatie van het RIVM en van Thuisarts. Dit zijn 2 belangrijke bronnen van betrouwbare informatie waarmee de laatste informatie, richtlijnen en medische ontwikkelingen worden gevolgd. Overzichtelijk verwerkt in Clinicards Corona.

Conciërge. Eén plek voor alle berichten.

De ‘Conciërge’ is een handige plek in de app die jou herinnert om je gegevens in te vullen en eventueel een kort bericht weergeeft. Een persoonlijke benadering. Wel zo handig.

Wij nemen jouw digitale veiligheid en privacy heel serieus.

Clinicards Corona voldoet aan de wettelijke eisen rondom privacy. Daarom informeren je in de app over jouw privacy en vragen toestemming om data te verwerken. Ook kun je toestemming geven om data anoniem te gebruiken voor nader onderzoek naar corona.

Bij ons staan veiligheid en privacy altijd op de eerste plaats. Dat is een belangrijke reden dat inmiddels zo’n 200 ziekenhuizen en zorginstellingen gebruik maken van onze technologie. Eerder hebben wij de eerste CE gecertificeerde app in Nederland gelanceerd, en zijn wij ISO 27001 en NEN 7510 (informatiebeveiliging voor zorg) gecertificeerd. Ook waren wij de eersten met een Security Login Framework. Heb je vragen over de privacy en veiligheid van Clinicards Corona, neem dan contact met ons op.

Informatie voor ziekenhuizen.

Ons zorgstelsel wordt momenteel zwaar belast door het coronavirus. Het is enerzijds belangrijk om de toestroom van patiënten naar het ziekenhuis te doseren, en anderzijds de uitstroom van patiënten uit het ziekenhuis zo verantwoord mogelijk groot te maken (Flatten the curve).

Het Clinicards platform helpt ziekenhuizen om patiënten die het ziekenhuis kunnen verlaten, op afstand te monitoren, informeren en begeleiden.

Patiënten die in het ziekenhuis zijn gediagnosticeerd en/of behandeld voor corona en die naar huis kunnen, worden door de zorgverlener uitgenodigd om de Clinicards app te downloaden.

In de app kunnen gebruikers zelf symptomen bijhouden. Het gaat hierbij primair om het bijhouden van temperatuur, de mate van hoesten, vermoeidheid, pijn en kortademigheid (en de symptomen van verkoudheid). Het Clinicards platform kan naar wens van het ziekenhuis eenvoudig worden uitgebreid naar andere symptomen, bijv. toevoegen van saturatie. Tevens kan de zorgverlener eenvoudig videobellen met de patiënt thuis.

Zie hier hoe de app voor patiënten werkt.

Inzicht voor zorgverleners via portaal.

De portaalfunctie voor zorgverleners wordt gebruikt om patiënten uit te nodigen, te filteren en volgen, de ontwikkeling van symptomen per patiënt in te zien, zorgpaden aan te maken, artikelen en berichten te beheren, en eventueel te beeldbellen met de patiënt.

Patiëntenlijst met filter.

In het portaal tref je als zorgverlener een overzicht van patiënten die zijn uitgenodigd om de Clinicards app te gebruiken. Het patiëntenoverzicht kan worden gefilterd op basis van symptomen en/of profiel, of volgfunctie.

Digitale triage door inzicht in symptomen per patiënt.

Per patiënt is de ontwikkeling van de symptomen beschikbaar in overzichtelijke grafieken met eventuele notities.

Indien het profiel en/of de ontwikkeling van symptomen voor de zorgverlener aanleiding is om de patiënt op afstand te volgen, wordt deze gemarkeerd in het systeem. De patiënt is als zodanig zichtbaar in het patiëntenoverzicht voor langere follow-up.

Bibliotheek met relevante informatie.

Op één plek in de app voor de gebruiker is betrouwbare en relevante informatie beschikbaar. Dit kunnen eigen artikelen en/of video’s zijn, maar dat kunnen ook links zijn naar andere betrouwbare bronnen. De keuze is aan het ziekenhuis en kan zelf worden beheerd.

Zorgpaden voor digitale begeleiding.

Ziekenhuizen kunnen zelf eenmalig een (of meerdere) digitaal zorgpad Corona aanmaken. Hierin kun je als zorgverlener aangeven welke symptomen op welke moment moet worden gemonitord, berichten en/of relevante artikelen toevoegen. Volledig naar eigen wens.
Voor de gebruiker is dit zorgpad zichtbaar als tijdlijn. Hierdoor wordt de patiënt herinnerd om symptomen in te vullen en ontvangt standaardberichten.

Conciërgefunctie voor korte berichten.

Voor de zorgverlener bestaat de mogelijkheid om korte eenzijdige berichten te sturen naar de individuele patiënt.

Beeldbellen voor zorg op afstand.

Optioneel kan het platform ook worden uitgebreid om te beeldbellen met de patiënt. Zo krijg je als zorgverlener een nog beter beeld van de patiënt en kunnen ontwikkelingen veilig en op afstand worden besproken.

Data beschikbaar voor nader onderzoek.

Op voorwaarde dat de gebruiker toestemming heeft gegeven om data anoniem beschikbaar te maken voor nader onderzoek, kunnen alle data van de selectie geanonimiseerd worden aangeleverd voor nader onderzoek.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

Back To Top