skip to Main Content
cc_corona_1500px

Onze gezondheidszorg wordt extreem belast met de ernstige gevolgen van de corona pandemie.

Monitoren op afstand, de juiste informatie en het begeleiden van patiënten eventueel door beeldbellen, helpen enorm om deze crisis het hoofd te bieden. Speciaal hiervoor is Clinicards voor corona ontwikkeld; een mobiele app waarmee je zelf kenmerkende symptomen bijhoudt, inzicht krijgt in het verloop ervan en op de hoogte blijft met betrouwbare informatie. En dat alles in de palm van je hand.

Maar er is meer. Aangesloten ziekenhuizen en/of je huisarts kunnen na toestemming je data inzien. Maar ook met je beeldbellen als daar aanleiding voor is.. Dat is zorg op afstand. Daarom zijn zorgverleners ook zo enthousiast over deze oplossing.

Let op, Clinicards voor corona is een hulpmiddel om je symptomen bij te houden. Op geen enkele wijze stelt deze app zelf een diagnose of laat je weten dat je corona hebt. Bij klachten en/of twijfel raden wij aan te allen tijde je zorgverlener te contacteren. Gegevens die je hebt ingevoerd in de app kunnen dan helpen inzicht te krijgen in het verloop van je symptomen.

Je kan ervoor kiezen om vrijwillig jouw data anoniem beschikbaar te stellen voor wetenschappelijk onderzoek naar het verloop van corona. Zie #doneerjouwdatavoorcorona.

Snel van start met Clinicards.

Na het downloaden maak je zelf een account aan of je vult de gegevens in die je van je huisarts of ziekenhuis per e-mail hebt ontvangen. Eventueel vul je de extra bevestigingscode in die je per e-mail ontvangt. Daarna stellen we je op de hoogte van de privacyregelgeving en vragen je toestemming. De profielvragen zijn ter ondersteuning van de zorgverleners. Clinicards voor corona is dan klaar voor gebruik.

Houd gemakkelijk symptomen bij.

Met de app kun je eenvoudig veel voorkomende symptomen bijhouden zoals hoesten, temperatuur, verkoudheid, pijn, vermoeidheid en kortademigheid. Alle metingen die je hebt ingevoerd worden direct zichtbaar in de inzichten en tijdlijn. Zo krijg je een goed beeld hoe de ontwikkeling per symptoom is.

Alles chronologisch bij elkaar in een tijdlijn.

Je tijdlijn in de app is gevuld met alle gegevens die je ingevuld hebt, dag voor dag. Bijvoorbeeld je temperatuur, hoeveel je gehoest hebt, je verkoudheid, enzovoort. Zo zie je in één oogopslag de gebeurtenissen van de afgelopen periode. Maar dat is nog niet alles. De tijdlijn laat ook zien welke metingen je nog moet doen en ondersteunt je met korte berichten in de komende periode. Makkelijk, dan weet je wat je te wachten staat.

Begrijpen wat er gebeurt door inzichten.

Alle metingen die je hebt ingevoerd komen samen op één plek in Clinicards Corona. De ontwikkelingen van de metingen zie je weergegeven in overzichtelijke grafieken. Kijk daarbij ook vooral naar het verloop en de trend. Bij verandering kun je besluiten om vaker te gaan meten. Neem bij twijfel altijd contact op met je arts.

Altijd de laatste informatie bij de hand.

Op dit moment wordt veel (onzin) geschreven over het coronavirus en de dagelijkse gevolgen daarvan. Wij kiezen ondermeer voor de laatste informatie van het RIVM en van Thuisarts. Dit zijn 2 belangrijke bronnen van betrouwbare informatie waarmee de laatste informatie, richtlijnen en medische ontwikkelingen worden gevolgd. Overzichtelijk verwerkt in Clinicards Corona.

Conciërge. Eén plek voor alle berichten.

De ‘Conciërge’ is een handige plek in de app die jou herinnert om je gegevens in te vullen en eventueel een kort bericht weergeeft. Een persoonlijke benadering. Wel zo handig.

Wij nemen jouw digitale veiligheid en privacy heel serieus.

Clinicards Corona voldoet aan de wettelijke eisen rondom privacy. Daarom informeren je in de app over jouw privacy en vragen toestemming om data te verwerken. Ook kun je toestemming geven om data anoniem te gebruiken voor nader onderzoek naar corona.

Bij ons staan veiligheid en privacy altijd op de eerste plaats. Dat is een belangrijke reden dat inmiddels zo’n 200 ziekenhuizen en zorginstellingen gebruik maken van onze technologie. Eerder hebben wij de eerste CE gecertificeerde app in Nederland gelanceerd, en zijn wij ISO 27001 en NEN 7510 (informatiebeveiliging voor zorg) gecertificeerd. Ook waren wij de eersten met een Security Login Framework. Heb je vragen over de privacy en veiligheid van Clinicards Corona, neem dan contact met ons op.

Informatie voor huisartsen en ziekenhuizen.

Mensen met symptomen wenden zich bij voorkeur graag eerst (telefonisch) bij de eigen huisarts. Het Clinicards platform biedt de huisarts dan monitoring op afstand, digitale triage, informatie, en ondermeer de optie tot beeldbellen. Hiermee behoudt de zorg de belangrijke poortwachtersfunctie van de huisarts en helpt bij een gedoseerde doorstroom naar de tweede lijn.

Ook ziekenhuizen kunnen patiënten die zijn verdacht van-, gediagnosticeerd met, of behandeld voor corona op afstand monitoren, informeren en begeleiden bijvoorbeeld door videobellen. Hierbij ondersteunt Clinicards een gemonitorde uitstroom van patiënten uit het ziekenhuis.
Naar wens kunnen andere symptomen of parameters worden toegevoegd bijvoorbeeld het meten van saturatie.

De pandemie van COVID-19 leidt inmiddels tot een ‘stuwmeer aan uitgestelde zorg’ in eerste en tweede lijn. Ook daarvoor biedt Clinicards een passende oplossing. Het platform kan nu en in de toekomst eenvoudig worden opgeschaald naar zorg die op dit moment nog wordt uitgesteld.

Zie hieronder hoe Clinicards platform werkt voor huisartsen en ziekenhuizen.

Als zorgverlener geïnteresseerd in de mogelijkheden?

De zorgverlener initieert.

Het portaal voor zorgverleners wordt gebruikt om patiënten uit te nodigen voor het gebruik van de Clinicards app, een (eigen) digitaal zorgpad toe te kennen, patiënten te monitoren, artikelen en berichten te beheren en eventueel te beeldbellen.

Patiëntenlijst met filter.

In het portaal tref je als zorgverlener een overzicht van patiënten die zijn uitgenodigd om de Clinicards app te gebruiken. Het patiëntenoverzicht kan worden gefilterd op basis van symptomen en/of profiel, of volgfunctie.

Digitale triage door inzicht in symptomen per patiënt.

Per patiënt is de ontwikkeling van de symptomen beschikbaar in overzichtelijke grafieken met eventuele notities.

Indien het profiel en/of de ontwikkeling van symptomen voor de zorgverlener aanleiding is om de patiënt op afstand te volgen, wordt deze gemarkeerd in het systeem. De patiënt is als zodanig zichtbaar in het patiëntenoverzicht voor langere follow-up.

Bibliotheek met relevante informatie.

Op één plek in de app is betrouwbare en relevante informatie beschikbaar voor de gebruiker. Dit kunnen eigen artikelen en/of video’s zijn, maar dat kunnen ook links zijn naar andere betrouwbare bronnen. De keuze is aan het ziekenhuis en kan zelf worden beheerd.

Zorgpaden voor digitale begeleiding.

Ziekenhuizen kunnen zelf eenmalig een (of meerdere) digitaal zorgpad Corona aanmaken. Hierin kun je als zorgverlener aangeven welke symptomen op welk moment moet worden gemonitord, berichten en/of relevante artikelen toevoegen. Volledig naar eigen wens.
Voor de gebruiker is dit zorgpad zichtbaar als tijdlijn. Hierdoor wordt de patiënt herinnerd om symptomen in te vullen en ontvangt standaardberichten.

Conciërgefunctie voor korte berichten.

Voor de zorgverlener bestaat de mogelijkheid om korte eenzijdige berichten te sturen naar de individuele patiënt.

Beeldbellen voor zorg op afstand.

Optioneel kan het platform ook worden uitgebreid om te beeldbellen met de patiënt. Zo krijg je als zorgverlener een nog beter beeld van de patiënt en kunnen ontwikkelingen veilig en op afstand worden besproken.

Data beschikbaar voor nader onderzoek.

Op voorwaarde dat de gebruiker toestemming heeft gegeven om data anoniem beschikbaar te maken voor nader onderzoek, kan alle data van de selectie geanonimiseerd worden aangeleverd voor nader onderzoek.

Als zorgverlener geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Back To Top